Broen til Terabithia

For en gangs skyld skal jeg komme med noe litt saklig. Ikke det at jeg så veldig ofte kommer med noe i det hele tatt, menne.. Jaja, anyway: jeg vil på det sterkeste anbefale en film for dere, nemlig Broen til Terabithia. Broen til Terabithia er ei barnebok skrevet av Katherine Paterson som ble første gang utgitt i 1977. Boka handler om gutten Jesse Aarons og jenta Leslie Burke, som begge er ensomme i klassen, men som finner fram til hverandre og utvikler et sterkt vennskap. Disse to barna skaper sammen et magisk kongedømme i en gammel skog, kalt Terabithia. Boka vant Newbery-medaljen i 1978. En film med samme navn basert på boka ble lansert i 2007, og det en denne jeg elsker. Filmen hadde premiere 16. februar 2007 og ble den nest mest sette kinofilmen i USA og Canada den første uka. Filmen fikk 7-års aldersgrense i Norge.
Dette er historien om et vennskap som skal forandre livet for to barn for all tid, nemlig Leslie Burke (AnnaSophia Robb) og Jess Aarons (Josh Hutcherson).

Jess kommer fra en storfamilie på landsbygda. Faren jobber mye og er ofte ute på reiser, mens moren er mest opptatt av alle søstrene hans. Leslie er enebarn og kommer tilflyttende fra byen. Hun har fargerike, hjemmesydde klær som er helt annerledes enn klærne til de andre barna. Leslies foreldre ønsker å skape en alternativ tilværelse på landet, uten TV, men med mange bøker. De er kunstnere og oppmuntrer stadig Leslie til å ta i bruk sine kreative evner.

Jess har aldri hatt en virkelig venn før han møter Leslie. Til å begynne med liker han egentlig ikke den nye jenta noe særlig, spesielt fordi hun knuser drømmen hans om å bli klassens raskeste løper! Og det attpå til i et løp som er bare for gutter! Men begge to har de det til felles at de er klassens mobbeofre og deres foreldre er opptatt av alle andre ting. Sakte men sikkert finner de hverandre, og et sterkt og spesielt vennskapsbånd knyttes.

Sammen skaper de fantasiverdenen "Terabithia". For å komme til dette fantasiriket dypt inne i skogen må de på den andre siden av elva. Dit kommer bare de som våger slenge seg i tauet over den strie strømmen. Leslie og Jess utroper seg selv til Konge og Dronning i kongedømmet "Terabithia". Der møter de magiske skapninger, seirer over sine fiender og tilbringer mange opplevelsesrike timer.

Og så, på det som skulle være den fullkomne dagen, skjer det noe...
__________________________________________________________________

Nå vil jeg ikke si mer, for jeg synes du skal se resten selv ; ) Tro meg, du vil IKKE angre. Jeg lover.


1312orgbroen til terabithia
Broen til Terabithia

-blogges

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits